Landelijke opschoondag weer succesvol.

De wijkcommissie Zogwetering Dichters en Lanen deed weer mee met de Landelijke Opschoondag op 24 maart. Bij bakker Boekweit verzamelde zich een enthousiaste groep mensen, met dit jaar ook een aantal kinderen. Sommigen kennen elkaar al van vorige opschoondagen, anderen komen voor het eerst.
Bij park Goudestein verzamelde zich de scoutinggroep. Zij doen voor het 5e jaar mee. Zij ontfermden zich dit jaar met name over het parkeerterrein van het gemeentehuis en het park Goudestein.
 
De anderen verdeelden zich in kleinere groepjes die elk met knijpers en vuilniszakken een deel van de wijk voor hun rekening namen. Voor het opschonen van de sloot langs de Diependaalsedijk en in de Zogwetering zijn de onlangs aangeschafte visnetten met verlengbare steel goed gebruikt. Doordat de sloten in de Zogwetering nog recentelijk waren uitgebaggerd was de opbrengst daar (gelukkig) minder dan vorig jaar maar nog wel te veel.

Na afloop was er voor de scoutinggroep een versnapering in het park.

opschonen_2De andere groep sloot af bij bakker Boekweit die voor koffie en iets lekkers had gezorgd.
Het meeste werk was bij de doorgaande wegen, de sloten, het parkeerterrein Diependaalsedijk / Suyderhoflaan en de speeltuinen aan de Kortelaan en de Donkere laan. Het zwerfvuil in de woonstraten viel gelukkig mee. Toch hebben we bij elkaar 4 volle kliko’s opgehaald. Een enorme opsteker is dat er zo veel kinderen meededen.

Voorlopig weer een schone wijk!