Op 13 sepetember was de jaarlijkse wijkavond 2018 met als hoofdthema:

“Red een leven in uw buurt”

Leer reanimeren en een AED bedienen

reanimatie

Willem Pijls van Stichting Hartreanimatie Stichtse Vecht en Michiel Smits van Reanimatieonderwijs.nl vertelden over het belang van een AED in de wijk en het volgen van een reanimatiecursus. Was je niet aanwezig gisteravond maar wil je je wel opgeven voor de reanimatiecursus? Dat kan hier. Schrijf je snel in! Bij voldoende belangstelling wordt er nog een 2e cursus georganiseerd op een andere datum.
De kosten zijn € 40,- per deelnemer. Zorgverzekeraars vergoeden in de meeste gevallen een reanimatiecursus via de aanvullende verzekering.

Waarom dit thema?

Snel ingrijpen bij een hartstilstand is cruciaal voor het vergroten van de overlevingskans. Een reanimatieteam en een AED (Automatische Externe Defibrillator, apparaat dat helpt bij reanimeren) in de buurt kunnen het verschil maken tussen leven en dood. De wijkcommissie onderzoekt deze avond of er animo is voor een reanimatieteam van vrijwilligers in onze wijk. Bij voldoende belangstelling zoeken we naar mogelijkheden om een AED op een centrale plek in de wijk te plaatsen.